کوکی شکلاتی یکی از خوشمزهترین و مجلسیترین شیرینیهاست که مانند تمام کوکیهای دیگر بسیار ساده و راحت درست میشود. کوکی اگر با مواد مغذی و شیرینکنندههای طبیعی و جایگزین شکر، مانند موز، عسل یا اریتریتول گرانول پخته شود، میتواند یک میانوعده مغذی و سالم برای کودکان، افراد سالمند و کسانی که رژیم لاغری دارند و به تناسب اندامشان توجه میکنند، باشد. همچنین کوکی شکلاتی و قهوه برای مهمانیهای عصرانه بسیار شیک و خوش طعم و عطر است و همه سلیقههای غذایی عاشقاش میشوند.
حتی اگر امکان پخت کوکی را در فر نداشته باشید میتوانید آن را در تابه درست کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید. در این مقاله طرز تهیه کوکی شکلاتی و همچنین کوکی شکلاتی رژیمی را خواهید خواند.
فهرست مطالب (کلیک کنید)
- کوکی چیست؟
- کوکی شکلاتی و قهوه
- مواد لازم
- طرز پخت
- اطلاعات تغذیهای کوکی شکلاتی و قهوه
- کوکی شکلاتی رژیمی
- مواد لازم
- طرز تهیه
- اطلاعات تغذیهای کوکی شکلاتی رژیمی
- کوکی شکلاتی خانگی بدون فر
- ترفندهایی برای پخت بهتر کوکی شکلاتی
کوکی چیست؟
کوکی یک شیرینی پخته شده با آرد و میوه است که در طول زمان مواد مغذی دیگری مانند آجیل و شکلات به آن افزوده شده و این شیرینی خوشطعم را به یکی از راحتترین و خوشمزهترین شیرینیها تبدیل کده است. اولین
کوکیها قدمتشان به قرن هفتم پس از میلاد در ایران میرسد. آنها یکی از اولین کشورهایی بودند که نیشکر را کشت و برداشت کردند.
اولین کتابهای آشپزی از دوره رنسانس حاوی دستور العملهای این شیرینی بود تا جایی که یکی از انواع شیرینی محبوب در انگلستان دوره الیزابت، یک کلوچه مربع شکل بود که با زرده تخم مرغ و ادویه تهیه میشد و روی کاغذ روغنی پخته می شد.
پس از انقلاب صنعتی، پیشرفتهای فناوری باعث شد تا انواع کوکیها به صورت تجاری در دسترس باشند. اساس همه کوکیها یکسان بود: آرد گندم، شکر و چربیهایی مانند کره و روغن.
کوکی شکلاتی یک میانوعده سبک و مغذی است که میتوانید با شیر میل کنید.
کوکی شکلاتی و قهوه
کوکی انواع مختلفی دارد که که معروفترین و خوشمزهترین نوع آن کوکی شکلاتی و قهوه است. البته شما میتوانید به دلخواه خود فقط کوکی شکلات یا کوکی قهوه درست کنید و دو ماده را با هم ترکیب نکنید.
اما پیشنهاد میکنیم اگر تا به حال این کوکی ترکیبی را امتحان نکردید، این بار دست به کار شوید:
مواد لازم
- آرد گندم: 2 و 4/1 فنجان
- جوش شیرین: 1 قاشق چایخوری
- نمک: 2/1 قاشق چایخوری
- کره: 1 فنجان کره نرم شده
- شکر دانه ریز: 4/3 فنجان
- شکر قهوه ای: 4/3 فنجان
- تخم مرغ: 1 عدد
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- شکلات چیپسی نیمه شیرین: 2 فنجان
- در صورت تمایل آجیل درشت خرد شده: 1 فنجان
- در صورت تمایل پودر قهوه: 2 قاشق غذاخوری
برای پخت کوکی شکلاتی و قهوه میتوانید از آجیل خرد شده هم استفاده کنید.
طرز پخت
- فر را با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کاسه کوچک، آرد، جوش شیرین، پودر قهوه و نمک را مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
- در یک کاسه بزرگ، کره نرم شده و شکرها را با همزن برقی با سرعت متوسط هم بزنید یا با قاشق حدود 1 دقیقه این کار را انجام دهید تا زمانی که پف کند.
- تخم مرغ و وانیل را هم بزنید تا یکدست شود. حالا تمام مواد را با هم ترکیب کرده و در نهایت شکلات و آجیل را اضافه کنید.
- روی ورقههای شیرینی در سینی فر بدون روغن، خمیر را با قاشق و به فاصله 5 سانتیمتر از هم بریزید.
- 8 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که کوکیها قهوهای روشن شوند در فر قرار دهید.
- بعد از پخت بگذارید کوکیها کاملاً خنک شوند و سپس در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.
اطلاعات تغذیهای کوکی شکلاتی و قهوه
میزان | ماده غذایی | ارزش تغذیهای |
1 قاشق غذاخوری | آرد گندم | 26 کالری، 1 گرم پروتئین، 5.6 گرم کربوهیدارت .9.4 گرم فیبر |
1 قاشق غذاخوری | کره | 102 کالری و 11.5 گرم چربی |
1 قاشق غذاخوری | شکر | 60 کالری و 15 گرم کربوهیدارت |
1 قاشق چای خوری | شکر قهوه ای | 13.3 کالری و 3.2 گرم کربوهیدرات |
1 عدد | تخم مرغ خام | 70.1 کالری، 4.4 گرم چربی، 5.9 گرم پروتئین و 0.3 کربوهیدارت |
1 قاشق غذاخوری | وانیل | 16.3 کالری و 4.1 گرم کربوهیدارت |
1 قاشق غذاخوری | شکلات چیپسی | 70 کالری، 3.9 گرم چربی و 9.9 کربوهیدارت |
1 قاشق غذاخوری | آجیل مخلوط خرد شده | 112.5 کالری، 6.8 گرم چربی، 3 گرم پروتئین و 10 گرم کربوهیدارت
(اگر از بعضی آجیلها مانند بادام یا پسته استفاده میکنید باید کالری را به طور جداگانه محاسبه کنید.) |
1 قاشق غذاخوری | پودر قهوه | 4.8 کالری، 0.2 گرم پروتئین . 0.8 گرم کربوهیدارت |
کوکی شکلاتی رژیمی
شکلاتی نرم، جویدنی و فوق العاده – این کوکی های شکلاتی آسان را در کمتر از 20 دقیقه درست کنید! این کوکیهای غلیظ و رضایتبخش بدون قند، کم کربوهیدرات و گلوتن هستند. فقط 1.9 گرم کربوهیدرات خالص در هر کوکی دارند.
مواد لازم
- آرد بادم: 1 فنجان یا 100 گرم (یا بادام آسیاب شده)
- بیکینگ پودر: 2/1 قاشق چای خوری
- پودر کاکائو: 3 قاشق غذاخوری یا 21 گرم
- اریتریتول گرانول: 4 قاشق غذاخوری یا 46 گرم
- کره نرم شده: 4 قاشق غذاخوری یا 60 گرم
- تخم مرغ متوسط: 1 عدد
- شکلات چیپسی بدون شکر یا شکلات تلخ خرد شده: 4/1 فنجان یا 30 گرم (حداقل 85٪)
کوکی شکلاتی و قهوه رژیمی را میتوان با عسل یا شکر قهوهای درست کرد.
نکته:
اریتریتول یک جایگزین قند است که در محصولاتی مانند آب نبات، آدامس، شکلات، نوشیدنیها، ماست، ژله و مربا استفاده میشود. این شیرین کننده به صورت پودر برای پخت و پز در خانه نیز موجود است و شیرینکننده خوبی برای کسانی است که دیابت دارند یا در حال وزن کم کردن هستند.
اریتریتول در طبیعت وجود دارد. به عنوان مثال در خربزه، انگور و گلابی. همچنین به مقدار کم در غذاهای تخمیری و سس سویا وجود دارد، اما میتوان آن را ا ز طریق تخمیر گلوکز نیز تولید کرد.
حتما بخوانید:
دستور پخت کوکی جو پرک
طرز تهیه
- مواد خشک را در یک کاسه مخلوط کنید: آرد بادام یا بادام آسیاب شده، اریتریتول گرانول یا زایلیتول (شیرینکنندههایی به جای شکر)، پودر کاکائو شیرین نشده و بکینگ پودر.
- مواد مرطوب را اضافه کنید: 1 عدد تخم مرغ متوسط با دمای اتاق و کره بسیار نرم.
- اگر کره شما بسیار نرم است، اکنون میتوانید به راحتی با چنگال مخلوط کنید تا خمیر شیرینی یکدست شود. بنابراین نیازی به استفاده از همزن دستی یا حتی همزن برقی نیست!
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- حالا چیپسهای شکلات را داخل مواد بریزید و مخلوط کنید. اختیاری: چند تکه شکلات کاکائویی را نگه دارید تا بتوانید قبل از پخت آنها را روی کوکیها قرار دهید.
- خمیر را به شکل 9 عدد کوکی بزرگ بغلتانید یا از یک اسکوپ بستنی استفاده کنید و روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندهاید قرار دهید.
- آنها را کمی صاف کنید، چرا که در طول پخت کمی پخش و بزرگ میشوند.
- حدود 12 دقیقه بپزید. قبل از برداشتن از سینی فر، بگذارید کاملا خنک شود.
طرز تهیه کوکی شکلاتی بسیار آسان است به ویژه آنکه در فر پخته شود.
نکاتی برای پخت کوکی رژیمی:
- میتوانید برای شیرین کردن این کوکی رژیمی از عسل طبیعی یا موز رسیده استفاده کنید.
- به جای آرد گندم میتوانید از بادام آسیاب شده استفاده کنید. اگر میخواهید این کوکیها را با آرد بادام بسیار ریز شده درست کنید، مقدار آن را به 4/3 فنجان یا 75 گرم کاهش دهید. آرد بادام بسیار ریز، مایع بیشتری جذب میکند و کوکی شما خشک میشود.
- اگر میخواهید این دستور را با آرد نارگیل امتحان کنید، از 3/1 فنجان یا 35 گرم استفاده کنید. خمیر را چند دقیقه بگذارید بماند تا آرد نارگیل مواد خیس ترکیب را به خود جذب کند. اگر خمیر هنوز خیلی نرم است، 1 قاشق غذاخوری اضافه کنید.
- برای کوکیهای شکلاتی بدون تخممرغ، میتوانید 1 قاشق چایخوری دانه چیا آسیاب شده را با 3 قاشق چایخوری آب در خمیرتان بریزید.
- این کوکیها را تا یک هفته در یک ظرف بدون هوا نگهداری کنید. اگر تابستان است و آشپزخانه شما گرم است، آنها را در یخچال نگهداری کنید. همچنین امکان فریز کردن آنها نیز وجود دارد!
اطلاعات تغذیهای کوکی شکلاتی رژیمی
میزان | ماده غذایی | ارزش تغذیهای |
1 قاشق غذاخوری | آرد بادام | 57.1 کالری، 5 گرم چربی، 2.1 گرم پروتئین و 2.1 گرم کربوهیدرات |
1 قاشق غذاخوری | کره | 102 کالری و 11.5 گرم چربی |
1 عدد | تخم مرغ خام | 70.1 کالری، 4.4 گرم چربی، 5.9 گرم پروتئین و 0.3 کربوهیدارت |
1 گرم | شکلات تلخ 90٪ | 5.9 کالری، 0.5 گرم چربی، 0.1 گرم پروتئین و 0.3 گرم کربوهیدارت |
1 قاشق غذاخوری | پودر کاکائو | 21.5 کالری، 0.2 گرم چربی، 0.3 گرم پروتئین و 4.5 گرم کربوهیدارت |
نکته:
شیرینکننده اریتریتول گرانول جایگزین خوبی برای شکر و پودر قند است. اگر 69 کیلوگرم وزن دارید، میتوانیدحدود 13 قاشق چایخوری از آن را مصرف کنید.
حتما بخوانید:
طرز تهیه کیک رژیمی بدون شکر و روغن
کوکی شکلاتی خانگی بدون فر
مواد لازم و طرز تهیه کوکی شکلاتی تابهای مانند کوکی پخته شده در فر است با این تفاوت که در تابه پخته میشود:
تابه را به مدت 10 دقیقه روی شلعه ملایم اجاق گاز بگذارید و در آن را ببندید تا خوب گرم شود. مواد کوکی که آماده شد آن را با فاصله در تابه بریزید و بگذارید با شعله ملایم پخته شود. بعد از 20 دقیقه آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. تا زمانی که سرد نشده دست نزنید، ممکن است بشکند.
برای بهترین نتیجه، کوکی شکلاتی را در طبقه وسط فر قرار دهید.
ترفندهایی برای پخت بهتر کوکی شکلاتی
- برای بهترین نتیجه، کوکیها را در طبقه وسط فر بپزید. برای پخت یکنواخت، بهتر است هر بار فقط تعدادی از کوکیها را بپزید.
- بهترین ورقهای کوکی در فر، آلومینیومی هستند. آنها گرما را منعکس میکنند و اجازه میدهند کوکیها به طور یکنواخت پخته شوند و به درستی قهوهای شوند.
- برای اطمینان از موفقیت در پخت، مواد تشکیل دهنده را به اندازهای که گفته شد اضافه کنید
- همچنین برای بهترین نتیجه، مواد را به ترتیبی که خواسته شده اضافه کنید.
- بهترین روش برای اندازه گیری آرد این است که ابتدا آرد را کمی هم بزنید و سپس با لبه صاف یک چاقوی کرهبری، مقدار اضافی را از روی آن پاک کنید.
- مطمئن شوید که به خمیر ریخته شده در سینی فر، فضای زیادی بدهید، تا کوکی ها هنگام پخته شدن به یکدیگر برخورد نکنند.
- برای درست کردن کوکیهایی با اندازه یکسان و پخت یکنواخت، از یک قاشق اسکوپ بستنی استفاده کنید.
- در کوکی شکلاتی امریکایی از پودر قند و ترکیب آرد برنج و کمی نشاسته ذرت استفاده میشود اما دستور پخت و دیگر مواد لازم، یکسان است.
- میتوانید از 2 قاشق چایخوری پودر خمیرمایه فوری نیز به جای بیکینگپودر استفاده کنید.
آنچه از مقاله کوکی شکلاتی آموختیم:
همانطور که دیدید طرز تهیه کوکی شکلاتی بسیار آسان است و حتی میتوانید آن را بدون فر و در تابه درست کنید. کوکی شکلاتی و قهوه از آن دست تنقلاتی است که برای مهمانیها بسیار مناسب و مجلسی است. طعم و عطر خوشایندی دارد و با کمترین مواد پخته میشود. اگر در حال گرفتن رژیم و کاهش وزن هستید، ناراحت نباشید! با کمی تغییر در مواد لازم و طرز تهیه کوکی شکلاتی میتوانید میزان قند آن را پایین آورده و به عنوان یکی از تنقلات سالم و پرانرژی میل کنید. همچنین به دلیل داشتن موادی مانند عسل، موز، آجیل، شکلات و تخم مرغ به عنوان یک ماده مغذی برای افرادی که باشگاه میروند یا دوره نقاهت بیماری خود را سپری میکنند، گزینه بسیار مناسبی است.
منابع:
- bettycrocker.com
- dodocookiedough.com
- sugarfreelondoner.com
امتیاز کاربرها
یک دیدگاه بگذارید