چه کسی مربای خانگی را دوست ندارد؟ اگر فوت و فن درست کردن مربا را بدانید به راحتی میتوانید خوشطعمترین مرباها را در خانه و بدون مواد نگهدارنده درست کنید. هم مقوی است و هم بدون مواد کارخانهای. یک از خوشمزهترین مرباها، مربای به است. تهیه مربای به اصلا سخت نیست. فقط باید چند نکته را رعایت کنید تا مربا شکرک نزند و طعم نهایی خوبی به شما بدهد. در ادامه طرز تهیه مربای به خانگی خوش رنگ و لعاب را آموزش میدهیم که به راحتی میتوانید آن را درست کنید.
فهرست مطالب (کلیک کنید)
- مربای به، گرمابخش صبحانه!
- تهیه مربای به خانگی و مجلسی
- مواد لازم برای مربای به
- طرز تهیه مربای به خانگی
- فوت و فن مربای به خوش رنگ
مربای به، گرمابخش صبحانه!
مربا از تکههای میوه تهیه میشود که معمولاً خرد شده و با شکر پخته میشود تا زمانی که پکتین داخل میوه(نوعی فیبر در بسیاری از گیاهان که عامل پیوند سلولهای گیاهی ایت و خاصیت ژلاتینی به میوه میدهد.) آزاد شود و مخلوط غلیظ شود و به قوام قابل پخش برسد.
1- میوه: اگر برای اولین بار است که مربا درست می کنید، بهتر است از انواع میوههای پرپکتین مانند مرکبات، سیب، زغال اخته، توت، آلو و به شروع کنید. این میوهها وقتی با شکر پخته شوند به طور طبیعی راحتتر غلیظ میشوند که برای نتایج بهتر ضروری است.
2- شکر: شکر علاوه بر شیرین کردن طعم، با پکتین و اسیدهای میوه کار میکند تا بافت ژلی ایجاد کند که نشاندهنده مربای مناسب است. شکر همچنین به عنوان یک ماده نگهدارنده عمل میکند که رنگ میوه را حفظ کرده و از رشد کپک جلوگیری میکند. مرباهای کم قند اغلب برای سفت شدن نیاز به پکتین اضافه دارند.
3- پکتین: زمانی پکتین تجاری تولید شده به مربا اضافه میشود که میوه به اندازه کافی پکتین طبیعی خود را ندارد. پکتین یک ماده طبیعی است که در انواع توتها، سیب و سایر میوهها یافت میشود. هنگامی که در دمای بالا در ترکیب با اسید و شکر پخته میشود، به شکل ژل در میآید.
میوه با میزان بالای پکتینی که دارد یک گزینه عالی برای پخت مربا در فصل پاییز است. ابتدا مطمئن شوید میوههای سالم و بدون پوسیدگی را انتخاب میکنید. هر چه میوههای سالمتری را انتخاب کنید، طعم نهایی مربا بهتر خواهد شد.
تهیه مربای به خانگی و مجلسی
پختن مربای به خانگی به مواد زیادی نیاز ندارد و به راحتی در عرض چند ساعت آماده میشود:
پختن مربای به خانگی به مواد زیادی نیاز ندارد و به راحتی در منزل تهیه میشود.
مواد لازم برای مربای به
این مقدار مواد به اندازه یک شیشه کوچک مربا کافی است:
- به: 500 گرم
- شکر: 500 گرم
- زعفران دم کرده: 1 ق غذاخوری
- هل: 2 عدد
- آب لیموترش: 1 ق غذاخوری
- آب: 6 لیوان
طرز تهیه مربای به خانگی
1- میوهها را بشویید، پوست بگیرید و دانههایش را جدا کنید.
2- به خرد شده را به همراه آب و شکر در قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.
3- حالا حرارات را کم کنید و بگذارید حدود 1 ساعت بپزد.
4- در این مرحله دانههای هل و زعفران دم کرده را به مربا اضافه کنید.
5- برای اینکه بدانید مربا آماده شده یا خیر، کمی از شهد آن را در یک لیوان آب سرد بریزید. اگر بدون پخش شدن به ته لیوان رسید به این معناست که مربای به شما به قوام آمده است و باید از روی حرارت بردارید. درغیر این صورت بگذارید باز هم بجوشد.
6- وقتی مربا به غلظت مناسب رسید،حالا نوبت اضافه کردن آبلیمو است. کمی که جوش بخورد مربای به شما آماده است.
7- بگذارید مربا خنک شود. آن وقت آن را درون شیشهای که قبلا جوشاندهاید و میکروب ندارد، بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
حتما بخوانید:
طرز تهیه فرنی رژیمی؛ یک میان وعدهی سالم برای روزهای سرد زمستان
فوت و فن مربای به خوش رنگ
برای این که مربای به خوش رنگ و مجلسی داشته باشید بهتر است چند نکته مهم، اما ساده را رعایت کنید:
- هر میوهای را که رسیده اما سفت است انتخاب کنید.
- برای پخت مربای به قرمز و مجلسی، زمانی که به، به مدت 1 ساعت در حال پخت است، روی در قابلمه، پارچه دمی بگذارید.
- میتوانید از دارچین هم برای خوش طعم شدن مربای به استفاده کنید.
- به جای آبلیمو میتوانید از جوهر لیمو استفاده کنید.
- مربا را داخل یک قابلمه مسی سفید رنگ درست کنید تا رنگ خوبی بگیرد.
- برای جلویگری از کپک زدن مربا، توجه کنید که آب آن را زیاد نریزید و میزان شکرش کم نباشد.
- زمان جوشیدن مربا، کف آن را بگیرید. میتوانید یک تکه کوچک کره اضافه کنید و هم بزنید. این کار کف را از بین میبرد.
- اضافه کردن کمی گلاب میتواند طعم بسیار خوشایند و بینظیری به مربای به خانگی شما بدهد. گلاب را همراه هل به مربا اضافه کنید.
- برای بهترین نتیجه، مربا را در مقدار کوچک بپزید. به این ترتیب زمان پخت کوتاهتر میشود و میوه رنگ و طعم طبیعی خود را حفظ میکند.
- مربا را در جای خنک و تاریک و دور از نور مستقیم خورشید تا شش ماه نگهداری کنید. پس از باز شدن، تا شش هفته در یخچال نگهداری شود.
هنگام تهیه مربای به خانگی، اضافه کردن کمی گلاب طعم بسیار بینظیری به مربای شما میدهد.
- شما نمیتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید. با شکر قهوهای، مربا معمولاً گلوله گلوله میشود و به سختی میجوشد و طعم متفاوتی نسبت به شکر معمولی دارد.
- جوشاندن زیاد مربا معمولا باعث سفت شدن آن پس از سرد شدن میشود. مراقب باشید با تماشای دقیق آن از این امر جلوگیری کنید.
- اضافه کردن مقدار کمی دانه چیا به مربا، آن را غلیظ و حجیم میکند.
- از نشاسته ذرت استفاده کنید. نشاسته ذرت یک عامل غلیظ کننده رایج برای مربا، سس، سوپ و لعاب است. نکته ای که باید در مورد نشاسته ذرت به عنوان یک عامل غلیظ کننده در نظر داشت این است که مربا را کمی کدر یا شیری رنگ میکند.
- نشاسته ذرت را با آب مخلوط کنید. سپس آن را به مخلوط مربا اضافه کنید. آن را به جوش بیاورید تا مربا بلافاصله غلیظ میشود.
- افزودن ژلاتین راه بسیار خوبی برای نجات مرباهای آبکی است. دو راه برای غلیظ شدن مربا با ژلاتین وجود دارد. ساده ترین روش این است که ورقه های ژلاتین را در آب داغ نرم کرده و در حین پخت به مربا اضافه کنید. روش دیگر، پودر ژلاتین را در آب گرم حل کنید و آن را به مربای در حال پخت اضافه کنید.
- اگر مربای به را درست کرده و صبر کردهاید تا سرد شود، اما هنوز آبدار است، مربا را دوباره در قابلمه بریزید و دوباره به جوش بیاورید تا شروع به کم شدن کند و غلیظ شود.
از هـر سفـــره
هــر غذایــی
دلت میخـواد
بخور و لاغر شوهمین الان ثبت نام کن
آن چه از مقاله مربای به آموختیم:
یکی از پرطرفدارترین میوهها برای پخت مربا، میوه به است. به جای خرید مربای به کارخانهای که پر از مواد افزودنی و نگهدارنده است، میتوانید با خرج هزینه کمتر، یک مربای به خانگی خوشرنگ و مجلسی درست کنید. البته برای این که تکههای به در زمان جوشیدن له نشود، به رنگ قرمز دربیاید و شکرک نزند، باید چند نکته مهم را در زمان خرید و تهیه مربای به خانگی رعایت کنید تا نتیجه نهایی عالی شود. در این مقاله فوت و فن کوزهگری در طرز تهیه مربای به را با هم بررسی کردیم. رعایت تمام این نکات ساده اما کاربردی، یک مربای خوشمزه و خوشرنگ به شما میدهد.
منابع: ++++
امتیاز کاربرها
یک دیدگاه بگذارید