معرفی انواع دمنوش دیابت به همراه میزان مصرف

دمنوش دیابت یکی از موثرترین مواد غذایی سالم و طبیعی برای کمک به درمان بیماران دیابتی است و می‌تواند یک روش کمکی در کنار درمان دارویی این بیماری باشد.

گیاهان دارویی مانند دارچین، مریم‌گلی و میخک از جمله انواع دمنوش دیابت هستند که می‌توانید به جای قوه و چای شیرین و نوشیدنی‌های فرآوری شده مانند نوشابه مصرف کنید. هم خاصیت درمانی و کاهش قند خون دارند و هم در سلامت کلی بدن و تقویت سیستم ایمنی موثر ومفید هستند.

البته قبل از مصرف دمنوش ضد دیابت با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است برخی از این دمنوش‌ها با داروهای ضددیابت شما تداخل داشته باشند.

همچنین مصرف این گیاهان برای کودکان و زنان بارداری که دچار دیابت هستند، توصیه نمی‌شود. در ادامه به معرفی انواع گیاهان دارویی ضد دیابت می‌پردازیم. قبل از مصرف هر کدام با پزشک مشورت کنید.

فهرست مطالب (کلیک کنید)

  • نوشیدنی‌های ضددیابت کدام است؟
    • آب
    • آب سلتزر
    • چای
    • قهوه بدون شکر
    • آب سبزیجات
    • شیر کم چرب
    • کامبوجا
    • جایگزین‌های شیر
    • لیموناد بدون شکر
    • برخی دمنوش‌ها
  • انواع دمنوش دیابت کدام است؟
    • آویشن
    • چای کوهی
    • پونه کوهی
    • بابونه
    • دارچین
    • مریم گلی
    • دارچین
    • میخک
    • به لیمو
    • رزماری
    • ریحان
    • زیره سیاه
    • قاصدک
    • رازیانه
    • زنجبیل
    • نعناع
    • ترخون
    • استویا
  • آیا دمنوش برای دیابت بارداری توصیه می‌شود؟
  • میزان مصرف انواع دمنوش دیابت چقدر است؟
  • عوارض دمنوش ضد دیابت چیست؟

نوشیدنی‌های ضددیابت کدام است؟

ابتلا به دیابت به این معنی است که شما باید از هر چیزی که می‌خورید یا می‌نوشید آگاه باشید. دانستن میزان کربوهیدرات‌هایی که مصرف می‌کنید و اینکه چگونه می‌توانند بر قند خون شما تأثیر بگذارند بسیار مهم است.

انجمن دیابت آمریکا (ADA) نوشیدنی‌های بدون کالری یا کم کالری را توصیه می‌کند که دلیل اصلی جلوگیری از افزایش قند خون است. انتخاب نوشیدنی مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا:

  • از عوارض جانبی ناخوشایند مانند افزایش قند خون جلوگیری کنید
  • علائم بیماری خود را مدیریت کنید
  • وزن خود را متعادل و سالم نگه دارید

با توجه به این مساله، نوشیدنی‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید از آنها لذت ببرید که طعمی عالی دارند اما قند خون شما را افزایش نمی‌دهند؛ مانند:

آب یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای دیابت است.

آب یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای دیابت است.

آب

وقتی صحبت از هیدراتاسیون به میان می‌آید، آب بهترین گزینه برای افراد مبتلا به دیابت است. دلیل آن این است که سطح قند خون شما را افزایش نمی‌دهد.

نکته مهم اینکه سطح بالای قند خون می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. نوشیدن آب کافی به بدن شما کمک می‌کند تا گلوکز اضافی را از طریق ادرار دفع کنید.

توصیه می‌شود مردان بالغ حدود 13 فنجان (3.08 لیتر) در روز و زنان حدود 9 فنجان (2.13 لیتر) آب بنوشند. اگر آب ساده برای شما جذابیتی ندارد، تنوعی ایجاد کنید:

  • اضافه کردن برش‌های لیمو، لیموترش یا پرتقال یا چند تمشک تازه یا یخ زده
  • اضافه کردن شاخه‌های گیاهان معطر مانند نعناع، ​​ریحان یا بادرنجبویه

آب سلتزر

آب سلتزر یک جایگزین عالی گازدار و بدون قند برای نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه است. مانند آب معمولی، آب سلتزر فاقد کالری، کربوهیدرات و قند است.

آب گازدار یک راه عالی برای هیدراته ماندن و حمایت از سطح قند خون سالم است. طعم‌ها و انواع مختلفی از آب سلترز وجود دارد که می‌توانید از بین آنها انتخاب کنید، یا می‌توانید با افزودن مقداری میوه و سبزی تازه سعی کنید به نوشیدنی خود طعم خوشمزه‌ای بدهید.

چای

تحقیقات نشان داده است که چای سبز تأثیر مثبتی بر سلامت عمومی بدن دارد. یک مطالعه بزرگ در سال 2021 روی بیش از نیم میلیون نفر نشان داد که مصرف روزانه چای سبز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.

چه چای سبز، سیاه، سفید یا اولانگ را انتخاب کنید، از افزودن قند به آنها اجتناب کنید. برای داشتن طعمی با طراوت، خودتان چای درست کنید و چند تکه لیمو به آن اضافه کنید.

اگر دیابت دارید قطعا با افزایش وزن و محدودیت‌های غذایی دست و پنجه نرم می‌کنید. موثرترین راه برای کنترل قند خون، تنها و تنها کنترل برنامه غذایی است. اگر درگیر بیماری قند هستید متخصصان تغذیه انواع دمنوش دیابت را به عنوان یک کمک درمان پیشنهاد می‌کنند. آویشن، چای کوهی و میخک تنها بخشی از دمنوش‌های گیاهی کاهش‌دهنده قند خون هستند.

قهوه بدون شکر

بر اساس بررسی سال 2019، نوشیدن قهوه با بهبود متابولیسم قند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد. مانند چای، مهم است که قهوه شما شیرین‌نشده باقی بماند.

افزودن شیر، خامه یا شکر به قهوه، کالری را افزایش می‌دهد و ممکن است بر سطح قند خون شما تأثیر بگذارد. اگر بخواهید از شیرین‌کننده استفاده کنید، بسیاری از شیرین‌کننده‌های بدون کالری یا کم کالری در دسترس هستند.

آب سبزیجات

بسیاری از آب‌میوه‌های طبیعی حاوی قند بالایی هستند. می‌توانید آب گوجه فرنگی یا آب سبزیجات را امتحان کنید. ترکیبی از سبزیجات برگ سبز مانند کرفس یا خیار را با یک مشت توت برای طعمی دلپذیر و سرشاراز ویتامین‌ها و مواد معدنی، خودتان درست کنید.

به یاد داشته باشید که توت‌ها را به عنوان بخشی از کل کربوهیدرات روزانه خود در نظر بگیرید.

شیر کم چرب

شیر حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی است، اما کربوهیدرات‌ها را به رژیم غذایی شما اضافه می‌کند.

همیشه شیر مورد علاقه خود را بدون شیرینی، کم چرب یا بدون چربی انتخاب کنید و از دو تا سه لیوان در روز بیشتر استفاده نکنید.

کامبوجا

کامبوجا یک نوشیدنی تخمیر شده است که معمولاً از چای سیاه یا سبز تهیه می‌شود و منبع عالی از پروبیوتیک‌هاست. پروبیوتیک‌ها نوعی باکتری مفید در روده هستند و در کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو موثرند.

اگرچه محتوای غذایی بسته کامبوجا به نوع، برند و طعم خاص آن می‌تواند متفاوت باشد، اما یک پیمانه کامبوجا معمولاً حاوی حدود 7 گرم کربوهیدرات است که آن را به انتخابی عالی برای رژیم کم کربوهیدرات تبدیل می‌کند.

یکی از انواع نوشیدنی‌های ضد دیابت کابموجا یا تخمیر چای است.

یکی از انواع نوشیدنی‌های ضد دیابت کامبوجا یا تخمیر چای است.

جایگزین‌های شیر

شیرهای جایگزین مانند بادام، جو، برنج، سویا، برنج یا شیر نارگیل بدون لبنیات و کربوهیدرات کم هستند و گاهی اوقات با مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و ویتامین D غنی می‌شوند که هر دو نقش کلیدی در سلامت استخوان دارند.

توجه داشته باشید که شیر سویا و برنج حاوی کربوهیدرات هستند و بسیاری از شیرهای آجیل حاوی حداقل مقدار پروتئین هستند، بنابراین بسته بندی را به دقت بررسی کنید تا محصول مناسب خود را انتخاب کنید.

لیموناد بدون شکر

شما به راحتی می‌توانید لیموناد بدون قند خود را در خانه درست کنید و فقط با چند ماده ساده یک نوشیدنی کم کربوهیدرات با طراوت و خوشمزه تهیه کنید.

برای شروع، آب گازدار را با کمی آب لیموی تازه ترکیب کنید و آن را با مقداری یخ و شیرین‌کننده بدون قند مانند استویا تکمیل کنید.

حتما بخوانید:
معرفی 31 دمنوش لاغری و چربی سوز + خواص آنها

برخی دمنوش‌ها

انواع چای گیاهی مانند بابونه، ترش، زنجبیل و چای نعناع همگی گزینه‌های عالی برای افراد مبتلا به دیابت هستند.

چای گیاهی نه تنها فاقد کربوهیدرات، کالری و قند است، بلکه سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک است که با انواع بیماری‌ها از جمله دیابت مقابله می‌کنند.

در ادامه به بررسی دقیق‌تر این انواع دمنوش ضد دیابت می‌پردازیم.

انواع دمنوش دیابت کدام است؟

برخی از چای‌ها حاوی ترکیبات قدرتمندی هستند که ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که چای سبز، چای زردچوبه، چای هیبیسکوس، چای دارچین، چای بادرنجبویه، چای بابونه و چای سیاه به عنوان دمنوش ضد دیابت عمل می‌کنند و اثرات ضد دیابتی قابل توجهی دارند.

در ادامه فهرستی از این دمنوش‌های موثر در کاهش و کنترل قند خون را شرح می‌دهیم:

آویشن

آویشن شامل 75 فیتوکمیکال فعال (ترکیبات شیمیایی گیاهی) است، که بر علیه دیابت کار می‌کنند. همچنین آویشن از سیکوتین (مولکول‌های پروتئینی محلول در آب) که با التهاب می‌جنگد حمایت می‌کند و به سلول های ایمنی خاصی که ضد التهاب هستند کمک می‌کند. به همین دلیل یک دمنوش عالی برای افراد دیابتی است.

چای کوهی

پلی فنول‌های موجود در چای کوهی، از جمله رسوراترول و آپیژنین، فعالیت هموستاز سلولی را بهبود می‌بخشند.

به این ترتیب، چای کوهی می‌تواند به تنظیم سطح گلوکز و کلسترول با بهبود مکانیسم‌های متابولیز آنها کمک کند.

پونه کوهی

این گیاه دارویی تاثیر دو جانبه بر قند خون بالا دارد. فعالیت لوزالمعده را افزایش می‌دهد تا انسولین بیشتری بسازد و با مهار میل به شیرینی، سطح قند خون را کاهش می‌دهد.

بابونه

گیاه بابونه قند خون را پایین می‌آورد و با آوردن بیرون قند از خون و گذاشتن آن در ذخایر کبد از عوارض دیابت پیشگیری می‌کند. همچنین بعد از یک روز کاری سخت، هیچ چیز مانند یک فنجان دمنوش بابونه نمی‌تواند به انسان آرامش دهد.

بابونه به عنوان یک دمنوش دیابت، قند خون را پایین می‌آورد.

بابونه به عنوان یک دمنوش دیابت، قند خون را پایین می‌آورد.

دارچین

تا به حال تحقیقات متعددی نشان داده دارچین می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. همچنین دارچین سرشار از خواص گیاهی است که التهاب را کاهش داده و با کاهش کلسترول و بالا بردن سرعت سوخت و ساز، در کاهش وزن نیز موثر است. غیر از دمنوش می‌توانید دارچین را روی لوبیا، عدس، برنج قهوه‌ای و یا آب گوشت نیز امتحان کنید.

مریم گلی

مریم گلی حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که با دیابت مبارزه می‌کنند. طعم قوی آن در خورش‌ها خوب کار می‌‎کند، چایش نیز مسکن و آرامش‌بخش است.

مانند دیگر سبزیجات معطر مریم گلی نیز سرشار از پلی فنل است و ترکیب فنولی موجود در این گیاه برای جلوگیری از آلزایمر نیز بسیار مفید است.

ترکیب مریم گلی و چای عسل در برابر سرماخوردگی‌های ویروسی و باکتریایی خوب عمل می‌کند زیرا وقتی مریم گلی و عسل ترکیب شوند، قدرت ضدمیکروبی آنها افزایش پیدا می‌کند.

دارچین

مطالعات اخیر نشان داده است که دارچین می‌تواند به افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند کمک کند. شرکت کنندگانی که در مطالعه، به طور منظم دارچین مصرف می‌کردند، هم سطح قند خون و هم کلسترول آنها کاهش یافته است.

به نظر می‌رسد دارچین توانایی بدن در تنظیم قند خون را بهبود می‌بخشد و همچنین کارایی انسولین را افزایش می‌دهد. مصرف منظم دارچین آنزیم‌های اصلی را فعال می‌کند که گیرنده‌های سلولی را برای پاسخ بهتر به تولید انسولین تحریک می‌کنند.

میخک

مطالعه‌ای که در سال 2019 منتشر شد نشان داد که عصاره میخک، غنی از پلی فنل، قند خون بعد از غذا را به میزان قابل توجهی (21.5 درصد در افراد سالم و 27.2 درصد در افراد پیش دیابتی) کاهش می‌دهد.

به لیمو

براساس تحقیقات آزمایشگاهی، برگ‌های گیاه به لیمو سطح قند خون و چربی خون را کاهش می‌دهد و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.

حتما بخوانید:
8 خاصیت شگفت انگیز دمنوش به لیمو برای لاغری و سرماخوردگی

رزماری

رزماری مقوی قلب است و در درمان سندروم متابولیک نیز نقش مهمی دارد. کارنوسول، فعال‌ترین فیتوشیمیایی رزماری، استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و همچنین در مبارزه با التهاب و سرطان نیز موثر است.

تمام این خواص را با استفاده رزماری در غذاهایی مانند گوشت، خورش‌ها، سرخ کردنی‌ها و به صورت چای می‌توانید به دست آورید.

رزماری یک دمنوش ضد دیابت است که سطح قند خون را کاهش می‌دهد.

رزماری یک دمنوش ضد دیابت است که سطح قند خون را کاهش می‌دهد.

ریحان

ریحان گیاه معطری است که همیشه ما را به یاد تابستان می‌اندازد. عطر آن در سالاد، سوپ و ماکارونی فوق العاده است.

در یک تحقیق که روی گیاهان و ادویه جات انجام شد، زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه و ریحان بیشترین مقدار فلاونوئید را در خود دارند و ریحان به طور خاص می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد.

زیره سیاه

زیره سیاه را زیاد استفاده کنید، چون باعث می‌شود قند خون و کلسترول خون‌تان پایین بیاید و همچنین روی محصولات گلیکوزیله (واکنش غیرآنزیمی قندها با پروتئین‌ها) که آسیب‌های جدی به دیابتی‌ها می‌زند، تاثیر خوبی دارد.

قاصدک

قاصدک یک گیاه فوق العاده و همه کاره است، به همین دلیل هرگز نباید آن را از باغچه خود حذف کنید. برگ سبز پر رنگ این گیاه فشار خون را پایین می‌آورد و کبد را تسکین می‌دهد.

مانند گزنه، قاصدک نیز جریان ادرار را تقویت و به پاک سازی بدن کمک می‌کند و از آنجایی که قاصدک برای بیماران دیابتی مفید است گفته می‌شود به کاهش وزن نیز می‌تواند کمک کند.

رازیانه

در هند، جویدن دانه‌های رازیانه بعد از وعده غذایی یک سنت است، آنها این کار را برای تمیزی دندان و خوشبو کردن دهان انجام می‌دهند. دانه‌های این گیاه عطری قوی دارند و از آنها برای درست کردن چای رازیانه برای کودکان کولیکی استفاده می‌شود.

هم گیاه و هم دانه‌های آن هر دو مواد شیمیایی دارند که برای بیماران دیابتی مفید است. همچنین آنتول یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که جلوی التهاب و سرطان را می‌گیرد.

شما می‌توانید رازیانه را به عنوان دمنوش دیابت مصرف کنید.

شما می‌توانید رازیانه را به عنوان دمنوش دیابت مصرف کنید.

زنجبیل

زنجبیل گیاهی کامل برای مبارزه با دیابت و چربی خون بالا است و حتی به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد کسانی که دمنوش حاوی 2 گرم پودر زنجبیل را نوشیدند تا سه ساعت بعد احساس سیری می‌کردند.

همچنین در یک تحقیق دیگر که روی بیماران دیابتی انجام شد مشخص شد نوشیدن دمنوش حاوی 3 گرم پودر زنجبیل در طول 30 روز، باعث کاهش گلوکز خون، تری گلیسرید، کلسترول کلی، LDL، و کلسترول VLDL شد. پس تا می‌توانید از زنجبیل در چای یا غذاهای خود استفاده کنید.

نعناع

نعناع حاوی آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که با دیابت، بیماری قلبی، پیری و سرطان مبارزه می‌کند و همچنین طعمی عالی به چای می‌دهد. سعی کنید از طبیعی آن به جای انواع چای کیسه‌ای استفاده کنید. افرادی که رفلاکس معده دارند باید از نعناع پرهیز کنند.

ترخون

ترخون گیاه خوبی است که نشان داده می‌تواند مقاوت به انسولین را کاهش دهد و پرخوری در افراد دیابتی را کم کند.

استویا علاوه بر دمنوش ضد دیابت، به عنوان شیرین‌کننده مناسب برای افراد دیابتی است.

استویا علاوه بر اینکه یک دمنوش ضد دیابت است، به عنوان شیرین‌کننده مناسب برای افراد دیابتی نیز محسوب می‌شود.

استویا

استویا تنها شیرین‌کننده ایست که برای افراد مبتلا به دیابت مضر نیست حتی با اینکه چندین بار از شکر معمولی شیرین‌تر نیز هست.

با استفاده از استویا دیگر نیازی نیست نگران شیرینی بیش از حد باشید، استویا تاثیری مثبت روی قند خون و انسولین پس از مصرف غذا دارد. حتی می‌توانید گیاه آن را در یک گلدان کنار پنجره خانه پرورش دهید. یک برگ کوچک آن کلی مصرف دارد.

آیا دمنوش برای دیابت بارداری توصیه می‌شود؟

تمام دمنوش‌های گیاهی برای کنترل و کاهش علائم و عوارض دیابت در دوران بارداری موثر است اما با این حال توصیه می‌شود زیر نظر پزشک متخصص زنان و پزشک متخصص تغذیه از این دمنوش‌های گیاهی ضد دیابت استفاده کنید؛ زیرا معمولا اثرات منفی بر سلامت جنین دارند.

به همین دلیل برای پیشگیری یا درمان دیابت بارداری باید از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید که بدون وابستگی به دمنوش بتواند سطح قند خون شما را در این دوران کنترل کند.

میزان مصرف انواع دمنوش دیابت چقدر است؟

روزی یک فنجان دمنوش ضد دیابت کافیست، اما برای اثرگذاری بهتر و بیشتر باید دستورات غذایی و دارویی پزشک خود را دنبال کنید؛ در غیر این صورت دمنوش به تنهایی موجب کاهش قند خون و درمان بیماری دیابت نخواهد شد.

deit-therapy

عوارض دمنوش ضد دیابت چیست؟

درست است که برخی از دمنوش‌های گیاهی برای کنترل بیماری قند گزینه کمک درمانی مناسبی هستند اما با این حال ممکن است با برخی از داروهای دیابت تداخل داشته باشند و دستگاه گوارش شما را دچار مشکل یا اثر داروها را کمرنگ کنند.

همچنین اگر به بیماری دیگری نیز دچار هستید و دارو مصرف می‌کنید، برای مصرف انواع دمنوش ضد دیابت حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول مقاله دمنوش دیابت:

انواع دمنوش دیابت کدام است؟

آویشن، چای کوهی، پونه، میخک، دارچین، به لیمو، رزماری، استویا، زیره سیاه و زنجبیل از جمله دمنوش‌های ضد دیابت هستند.

آیا دمنوش برای دیابت بارداری توصیه می‌شود؟

خیر؛ با اینکه تمام دمنوش‌های گیاهی برای کنترل و کاهش علائم و عوارض دیابت در دوران بارداری موثر است اما معمولا اثرات منفی بر سلامت جنین دارند.

نوشیدنی‌های ضددیابت کدام است؟

آب، قوه بدون شکر، شیر کم‌چرب، آب سبزیجات و برخی دمنوش‌های گیاهی مانند آویشن و میخک از جمله بهترین نوشیدنی‌های ضد دیابت هستند.

آنچه از مقاله دمنوش دیابت آموختیم:

انواع دمنوش دیابت برای کنترل قند خون و کمک به درمان بیماری دیابت وجود دارد که می‌توانید با رعایت حد و اندازه مصرف و زیر نظر پزشک متخصص از فواید آنها بهره‌مند شوید. آویشن، بابونه، رازیانه، ترخون، مریم گلی، چای کوهی، دارچین، گیاه به لیمو، میخک، ریحان، زیره سیاه، نعناع، رزماری و زنجبیل به عنوان دمنوش ضد دیابت شناخته می‌شوند و می‌توانند به عنوان یک کمک درمان برای افراد دیابتی د رنظر گرفته شوند. البته مصرف دمنوش‌ها باید زیر نظر پزشک باشد و همچنین به دلیل عوارض داروهای گیاهی، خانم‌های بارداری و کودکان نباید از این دمنوش‌ها مصرف کنند.

منابع:

  • healthline.com

3.5/5 – (13 امتیاز) این مطالب را از دست ندهید …

  • بایدها و نبایدهای تغذیه دیابت
  • نکات ورزشی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2
  • دیابت و روزه‌ داری؛ تاثیر روزه بر قند خون
  • چگونه دیابت پدرم را، تنها در 4 ماه درمان کردم؟
  • دیابت کودکان؛ با نشانه‌های خطر دیابت نوع 1 در کودکان آشنا شوید!
  • دیابت نوع 2 چیست و بهترین راه مهار دیابت نوع دو کدام است؟
  • دیابت شیرین یا ملیتوس و نقش تغذیه در بهبود آن
  • رژیم غذایی دیابت؛ یک برنامه غذایی کامل برای دیابتی‌ها
  • دیابت بی مزه چیست و چه تفاوتی با دیابت شیرین دارد؟
  • دیابت چیست و چه بلایی بر سر شما می‌آورد؟
  • مقایسه انواع دیابت و علت به وجود آمدن هر کدام را اینجا بخوانید!
  • معرفی انواع دمنوش دیابت به همراه میزان مصرف
برچسب ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بگذارید

آدرس ایمیل منتشر نمیشود