تحقیقات نشان میدهد که مصرف غذاهای شور و نمک بیش از حد، سطح استرس را بالا میبرد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد که رژیم غذایی که دارای مقدار زیادی نمک است، میتواند به افزایش سطح استرس منجر شود.
محققان با تحقیق وبررسی روی موشها دریافتند رژیم غذایی پر نمک سطح هورمون استرس را تا 75 درصد افزایش میدهد. این محققان میگویند: امیدواریم که این یافتهها بازنگری در سیاستهای بهداشت عمومی در مورد مصرف نمک را به همراه داشته باشد و باعث شود که تولید کنندگان میزان نمک مورد استفاده در مواد غذایی فرآوری شده را کاهش دهند.
میزان نمکی که برای بزرگسالان توصیه شده، کمتر از شش گرم در روز است، اما بیشتر افراد به طور منظم روزانه حدود 9 گرم نمک میخورند. مصرف این میزان نمک به افزایش فشار خون کمک میکند و این قضیه خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به همراه دارد.
فهرست مطالب (کلیک کنید)
- تاثیر غذاهای شور بر بدن
- احتباس آب در بدن
- افزایش فشار خون
- افزایش ریسک ابتلا به سرطان معده
تاثیر غذاهای شور بر بدن
در حالیکه اثرات نمک بر روی قلب و سیستم گردش خون به خوبی ثابت شده، اطلاعات کمی در مورد تاثیر رژیم غذایی پر نمک بر رفتار افراد وجود دارد. مصرف افراطی نمک فشارخون سرخرگی را افزایش میدهد. همچنین وجود زیاد نمک در بدن، منجر به جمع شدن آب در آن و رقیق شدن می شود و به این وسیله احتباس آب زیاد شده و مقدار خون در کانال های خونی افزایش می یابد.
وجود بیش از حد نمک در رژیم غذایی همچنین میتواند باعث سردردهای ناشی از کم آبی در بدن شود. اگر معمولا سردرد دارید و این سردردها شما آزار میدهد و نمیدانید چه کنید، باید مصرف نمک را کاهش دهید. اگر نمک را به کمترین میزان برسانید هیچ اثر بدی ندارد.
گروهی از محققان دانشگاه ادینبرو بر روی تعدادی موش که رژیم غذایی کم نمکی داشتند و غذاهای پرنمک به آنها داده شد، تحقیقاتی انجام دادند. این متخصصان دریافتند: نه تنها سطح هورمون استرس این موشها در حالت استراحت افزایش پیدا کرده، بلکه واکنش هورمونی موشها به استرس محیطی دو برابر موشهایی است که رژیم غذایی معمولی داشتند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، کارشناسان اظهار داشتند تحقیقات بیشتری در دست انجام است تا مشخص شود، آیا مصرف زیاد نمک منجر به تغییرات رفتاری دیگری مانند اضطراب و پرخاشگری میشود یا خیر؟
از عوارض دیگر مصرف بیش از حد نمک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
احتباس آب در بدن
بعد از خوردن یک وعده غذایی شور و پرنمک، ابتدا بیش از حد معمول احساس نفخ یا پف و ورم میکنید. به این دلیل که کلیهها میخواهند نسبت خاصی از سدیم به آب را در بدن شما حفظ کنند و برای این کار، آب اضافی را نگه میدارند تا سدیم بیش از حدی که خوردهاید، دفع شود. این احتباس آب ممکن است به تورم، به ویژه در دستها و پاها، منجر شود و حتی باعث شود وزن شما بیش از حد معمول باشد.
افزایش فشار خون
مصرف مواد غذایی پرنمک و شور باعث میشود، حجم خون بیشتری در رگها جریان یافته و در نتیجه فشار خون، بهطور موقت، افزایش مییابد. البته تغییرات فشار خون در اثر مصرف بالای نمک در افراد مختلف متفاوت است و حساسیت هر فرد به نمک تحت تاثیر عواملی مانند ژنتیک و هورمونها قرار دارد. همچنین افزایش سن و چاقی احتمال افزایش فشار در اثر مصرف زیاد نمک را تقویت میکند.
افزایش ریسک ابتلا به سرطان معده
مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی پرنمک ریسک بالاتری برای ابتلا به سرطان معده را به دنبال دارد. در یک تحقیق علمی که بیشتر از 270 هزار شرکتکننده در آن وجود داشت، نشان داد افرادی که متوسط نمک مصرفیشان 3 گرم در روز است، تا 68 درصد بیشتر از کسانی که میانگین 1 گرم نمک در روز مصرف میکنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
مکانیسم اثر نمک بر سرطان معده هنوز به طور کامل مشخص نشده است. با این حال، کارشناسان بر این باورند که رژیمهای غذایی پرنمک احتمالا با ایجاد زخم و التهاب مخاط معده، فرد را در برابر سرطان معده آسیبپذیرتر میکند.
منبع: +
امتیاز کاربرها
یک دیدگاه بگذارید