یکی از راههای بالابردن میزان مصرف کینوا در بشقاب غذای ایرانی، جایگزین کردن کینوا در دستور پخت سنتی است. کینوا جایگزین مناسبی برای گوشت چرخ کرده است و در غذاهایی مثل کتلت، ماکارونی، کباب و کوفته ها، بسته به ذائقه، میتوان تمام یا بخشی از گوشت چرخکرده را با کینوا جایگزین کرد. برای شروع این دستور پخت کباب تابهای را امتحان کنید. این کباب را می توانید با نان یا کته یا کته کینوا(دستور پختش را در آینده آموزش خواهم داد)، سرو نمایید
کباب تابهای کینوا مناسب برای ۵ نفر:
مواد مورد نیاز:
دستور پخت کباب تابه ای کینوا:
ابتدا کینوا را به خوبی شسته و در صافی میریزیم تا آب اضافهاش برود. یکی از پیازها را رنده میکنیم و آب اضافه آن را میگیریم. در یک کاسه بزرگ، پیاز رنده شده، کینوا آبکشی شده، آرد جودوسر، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را باهم مخلوط کرده حسابی ورز میدهیم و میگذاریم کمی بماند تا طعمها حسابی باهم ترکیب شوند.
در این فاصله سس کباب تابهای را آماده میکنیم. فلفل دلمهای و پیاز دوم را نگینی خرد کرده و در یک تابه بزرگ (بهتر است استیل باشد) با ۵۰ گرم از روغن با شعله متوسط تفت میدهیم. وقتی پیازها نرم شد، رب گوجه و فلفل قرمز را اضافه میکنیم و در فاصلهای که رب سرخ میشود، گوجه ها را میکس یا رنده کرده، بهمراه کمی نمک در تابه میریزیم. وقتی جوش آمد زیر تابه را کم میکنیم و میگذاریم جا بیفتد (اگر گوجه ها سفت بودند یک لیوان آب به سس اضافه کنید).
در یک تابه نچسب بقیه روغن را بریزید. از مایه کباب گلولههایی به اندازه یک نارنگی درست کرده و هر دو طرف آنها را در تابه سرخ کنید (با شعله نسبتا زیاد تا کبابها آب نیندازد و سریع خودش را بگیرد). وقتی دو طرف کبابها کاملا برشته شد آنها را به آرامی در تابه سس بچینید. در تابه را گذاشته و حدود یک ساعت اجازه میدهیم با حرارت کم بپزد و جا بیفتد. برای سرو در یک دیس، ابتدا سس را بریزید و بعد کبابها را روی آن بچینید.
نوش جان!