مدیاف
خانه / کینوا / کشت کینوا در ایران در سال ۱۳۹۷

کشت کینوا در ایران در سال ۱۳۹۷

کشت کینوا در سراسر کشور ایران به صورت گسترده بعد از آزمایشهای فراوان و کشت پایلوت آن در مناطق با آب و هوای متفاوت، بالاخره در سال ۱۳۹۷ شروع شده است. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد گیاه و دانه خوراکی کینوا چه از لحاظ کشت و چه از نظر ارزش های غذایی، کشورمان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و همچنین موسسات نهال و بذر در استان های گوناگون در صدد تولید و توسعه این محصول کم نظیر می باشند به طوری که پیش بینی می شود تا ۵ سال آینده ۳۰ هزار هکتار زمین زیر کشت گیاه کینوا قرار گیرد.

از مزایای گیاه کینوا می توان به مقاومت و بهره وری مناسب در خاک و آب شور، دوره ی برداشت کوتاه در برخی از نژاد ها و همچنین نیاز به آب کمتر نسبت به محصولاتی مثل برنج اشاره نمود.

گفتنی است دانه های کینوا از نظر ارزش غذایی نیز جایگاه خوبی دارند و شبه غله ای می باشند که دارای ۹ شاخه اصلی آمینو اسید هاست.

همچنین دانه ای فاقد گلوتن است که از این بابت مناسب افراد مبتلا به بیماری سلیاک می باشد.

کشت گیاه کینوا در شهرهای زیر صورت گرفته است:

  • کرج
  • گرگان
  • قم
  • کرمانشاه
  • خوزستان
  • شیراز
  • اردبیل
  • اصفهان

تولید کینوا

شرایط کاشت کینوا به طور مختصر

  • دمای هوا در یک ماه و نیم اول بالای ۱۵ درجه سانتیگراد و در ۱/۵ ماه دوم زیر ۴۰ درجه سانتیگراد
  • خاک رسی شنی
  • کشت با کارنده کلزا
  • ۷ دوره آبیاری
  • رطوبت خاک در هفته اول کشت
  • زمان کاشت تا برداشت در ژنوتیپ تی تی کاکا ۹۰ تا ۱۰۰ روز
  • برداشت با کمباین
  • خشک کردن بوته های چیده شده در مدت ۱۰ تا ۱۵ روز

گفتنی است ماشین آلات و روش کشت کینوا تا حدودی به ماشین آلات و روش کاشت کلزا شباهت دارد.

کشاورزان و افرادی که در حال تولید کینوا هستند میتوانند صادرات کینوا ایران را به کشورهای همسایه آغاز کنند.
منبع: شرکت بازرگانی مدیاف

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مهدی افشار
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09126633975
شماره تلفن ثابت:02165474247
پست الکترونیکی: madiaftrade@gmail.com

مطلب پیشنهادی

تولید کینوا ایرانی

تولید کینوا ایرانی | بذر کینوا و دانه کینوا خوراکی

تولید کینوا ایرانی اعم از بذر کینوا و همچنین دانه کینوا خوراکی آماده مصرف از …

دیدگاهتان را بنویسید